Hamburger čočkový Sunfood a Tofu burger Veto

Oba jdou grilovat velmi snadno. Jsou to hotová jídla, která stačí jakkoli ohřát, tedy i grilování je vhodný způsob ohřevu. pokud ještě navíc používáte gril na dřevěné uhlí, dodáte pokrmu typické kouřové aroma. Případnou marinádu, nebo potírání nechám na vás. U nás jsme potírali je slunečnicovým olejem s česnekem a solí.

Veganské burgery

Hamburger čočkový - Sunfood, 200g

V zatavené folii se nachází dva 100g burgery tmavě hnědé barvy a pevné konzistence. Na grilu se jen tak nerozpadnou. Chuťově dobrý, typický karbanátkový vjem. Obsahuje 50% čočky, zeleninu, koření, japonskou sojovou omáčku a mořskou sůl. Doporučujeme ohřívat kratší dobu, spíše jen prohřát a provonět, delším grilováním působí trošku vysušeně. Pokud jich ugrilujete více, na druhý den se nám zdál chuťově ještě lepší.

Tofu burger - Veto Eco, 250g

V balíčku jsou čtyři (!) tenké plátky světlé barvy. Jsou o něco křehčí a měkčí než čočkový hamburger od Sunfoodu. Při grilování ale není potřeba nijaké zvláštní opatrnosti, drží vcelku dobře a jen tak se při obracení neroztrhne. Na to, že se vlastně jedná o nakořeněné a v sojovce naložené tofu, je chuť velmi dobrá, bez jakékoli přípravy a použití je všestrannné. My jsme ho dali do na grilu opečené žitné hpousky s hořčicí, cibulí, okurkou, kolečkem rajčete a hlávkovým salátem. Zbylo nám i na druhý den - původně křehké plátky změnily konzistenci na velmi tuhou. připomínající Smoked Jerky.

grilované veganské burgery