2 fazolky do V-clubu Bezlepkové Vegan

Pravé tmavé vyzrálé aceto balsamico z italské Modeny je obsaženo v této krémovité kulinářské specialitě. Krémovitá konzistence, nasládlá kořenitá chuť. Ideální k dochucení zeleniny, ovoce a nejrůznějších jídel a omáček. Více

Značka: LaSelva Kód produktu: 2059

Balení:
191 Kč s DPH
Skladem - Toto zboží máme skladem. Můžete si jej objednat.
ks

Balsamikový krémový ocet Bio 250 ml LaSelva - Crema con Aceto Balsamico di Modena IGP

Kulinářská speciality z tradiční oblasti italské Modeny. V bio kvalitě.

Nedostižný ve studené kuchyni a unikátní doplněk teplých i sladkých pokrmů. Několik kapek sladkokyselé sametové chuti z vašich specialit udělá neopakovatelný gurmánský zážitek.

Vyrábí se z vinného moštu hroznů Trebbiano. Zraje několik let v dřevěných sudech, čímž se objem koncentruje (z 10l moštu se získá cca 1-2l balsamica) a získává svoji typickou kořeněnou chuť. Během zrání se mění materiál i objem dřevěných soudků do nichž se balsamico přetáčí.

Aceto Balsamico je přírodní surovinou s proměnlivou chutí, nelze jej přesně dávkovat, proto hned v počátku ochutnáme pár kapek, které napoví vyváženost mezi sladkou oblastí a zřetelnou kyselostí chuti. Přidává se opatrně a uváženě.

Označení Aceto balsamico tradizionale di Modena či Aceto balsamico tradizionale di Reggio Emilia neboli tradiční balzámový ocet z Modeny mohou na svých etiketách mít pouze výrobky, jež splňují přísná kritéria tradičních výrobních postupů. Je chráněno italským i unijním zákonem.

 

Ve studené kuchyni do zeleninových i ovocných salátů. Balsamikový ocet se používá na dochucení zeleninových salátů nebo i rizot. Netradiční kombinace je s čerstvým ovocem, například s jahodami nebo malinami. Itálie
Složení: zahuštěný hroznový mošt*, balsamikový ocet z Modeny IGP* 20% (vinný ocet*, zahuštěný hroznový mošt*), zahušťovadlo: xantanová guma ; *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.