Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná při vysokém tlaku či obecně pro ty, kteří chtějí omezit solení. Díky přítomnosti síry má ještě další zdraví prospěšné účinky.
Pikantní chuť ocení vegani při přípravě "vajíčkové" pomazánky s tofu a kořením kurkuma. V kombinaci s orientálním kořením ji lze použít při přípravě ovocných či zeleninových čatní nebo zeleninových směsí sabdží. Je výborná na dochucení omáček či zeleninových polévek.
Země původu:
černá sůl v ryze panenské podobě
PM
hvězda 1hvězda 2hvězda 3hvězda 4hvězda 5Počet hvězdiček je 5 z 5
KladySilná chuť, takže stačí výrazně menší množství než u levnějších černých solí, vyplatí se
KladySilná chuť, takže stačí výrazně menší množství než u levnějších černých solí, vyplatí se