Sůl černá jemně mletá Kala Namak 250g AlfaNatura
Sůl černá jemně mletá Kala Namak 250g AlfaNatura

Černá vulkanická sůl z podhůří Himálaje. Díky sopečnému původu má vysoký obsah železa a síry. Ve veganské kuchyni se používá především k dochucení pokrmů majících připomínat smažená vejce. V Indii a Pákistánu bývá častou součástí různých pokrmů. Na rozdíl od kuchyňské soli nezvyšuje tolik obsah sodíku v krvi a má vyšší obsah minerálů, což ji činí zdravější alternativou. Více
Kód produktu: 9001Doprava a platba
53 Kč

Černá vulkanická sůl z podhůří Himálaje. Díky sopečnému původu má vysoký obsah železa a síry. Ve veganské kuchyni se používá především k dochucení pokrmů majících připomínat smažená vejce. V Indii a Pákistánu bývá častou součástí různých pokrmů. Na rozdíl od kuchyňské soli nezvyšuje tolik obsah sodíku v krvi a má vyšší obsah minerálů, což ji činí zdravější alternativou. Více
Kód produktu: 9001Doprava a platba
Himalájská sůl černá Kala Namak jemná
Díky stopovým sloučeninám (zejména síry a železa) má specifickou barvu, chuť a silnou vůni připomínající vejce. Jedná se o specialitu indické kuchyně, kterou není možno jednoduše použít místo klasické soli. Její vůně může být zprvu nepříjemná, skvěle se však hodí k pokrmům indické kuchyně a vegani ocení chuť vajec, kterou dodá veganským pokrmům.
Kala Namak je uznávaná i v Ayurvédě.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 0 kcal / 0 kJ; Tuky: 0 g; Sacharidy: 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0g; Sůl: 100g.