sýr
Podkategorie
Produkty
Veganská alternativa sýru Cheddar blok 250g GreenVie
Veganská alternativa sýru pizza 250 g GreenVie
Veganská alternativa sýru parmezán strouhaný 100g GreenVie
Veganská alternativa sýru gouda plátky 180g GreenVie
Veganská alternativa sýru na grilování 200 g GreeVie
Veganská alternativa sýru uzená gouda plátky 180g GreenVie
Veganská alternativa sýru uzená gouda blok 250g GreenVie
Veganská alternativa sýru s modrou plísní 200 g GreenVie
Konopná semínka loupaná Bio 250g Country Life
Konopná semínka loupaná Bio 100g
Slunečnicová semínka Bio 100g Country Life
Ocet Balsamico di Modena Bio 250 ml Gustoni
Pomazánka veganská krémová Olriginal 200 g GreenVie
Veggie Steak Haló-my grilujeme 150g Veto
Články
Náhražky
V začátcích mého přechodu na veganskou stravu jsem začal zjišťovat, jak nahradím to, na co jsem byl roky zvyklý. Maso, mléko, sýry a vejce.
Informací je v dnešní době poměrně dost, tak jsem si začal kupovat i vyrábět rostlinná mléka, kupovat tofu a pracně shánět veganské sýry a veganské "maso". Koupit něco veganského v obchodě byl ještě před pár lety docela problém.
Tofu
Co je tofu?
Tofu má svůj původ v Číně, kde se vyrábí více než 2000 let a odkud se jeho výroba rozšířila do dalších asijských zemí. V Evropě se tofu dostalo více do povědomí až ve 20. století.
Nejčastější mýty o veganské stravě - díl 3. - "veganská strava není chutná a nenasytí"
Od masojedlíků to slýcháváme neustále: "nemohl bych být bez masa", "co vy vegani jíte?", "maso mi chutná, nechci se ho vzdát", případně smířlivější: "maso bych omezit dokázal, ale sýrů se nevzdám" a spousty dalších argumentů, které vždy ústí k závěru, že maso a živočišné produkty jsou to jediné dobré a zelenina, ovoce, ořechy a semínka, obiloviny a luštěniny jsou vhodné leda na zpestření, jako přílohy (k masu samozřejmě), dezerty, nebo do pečiva. Ale maso je prostě maso!