Tradiční japonský sladký nápoj vyrobený z fermentované rýže. Existuje vícero po staletí používaných receptů k výrobě této zdravé delikatesy. V Amazake přirozeným procesem působením enzymů dochází k rozštěpení uhlohydrátů na jednoduché nerafinované sacharidy. Inkubací dochází k přirozenému proslazení.
v kombinaci s ovocem, vanilkou, skořicí nebo zázvorem, jako ingredience do pudinků a koktejlů, na sušenky, biskvity, do dortů. Česká republikaJana Hrstková
Kladyvelmi specifická chuť, kdy jsem na první dobrou myslela, že mi to nechutná.. Ale jíte, a jíte, abyste zjistitli, jestli vám to teda chutná nebo ne, až ...více
Kladyvelmi specifická chuť, kdy jsem na první dobrou myslela, že mi to nechutná.. Ale jíte, a jíte, abyste zjistitli, jestli vám to teda chutná nebo ne, až jste v půlce. S odporem jsem odložila, že nechutná, abych se druhý den k tomuto vrátila a dojedla druhou půlku zkoumajíc, jestli mi to chutná nebo ne :) :) :)
Zápory
Zápory