Čokoláda hořká 60% s goldenberries Bio 50g Pacari
Čokoláda hořká 60% s goldenberries Bio 50g Pacari
Pravá equadorská bio čokoláda kakaových bobů Arriba. 60% čokoláda s obsahem sušených plodů mochyně peruánské (physallis - goldenberries). Je těžké odolat ... Více
Kód produktu: 2232Doprava a platba
Pravá equadorská bio čokoláda kakaových bobů Arriba. 60% čokoláda s obsahem sušených plodů mochyně peruánské (physallis - goldenberries). Je těžké odolat ... Více
Kód produktu: 2232Doprava a platba
Čokoláda hořká 60% s goldenberries Bio 50g Pacari
60% kakaové sušiny.
Mochyně peruánská (Physalis peruviana) je jednoletá rostlina z čeledi lilkovitých. Její jedlé plody se označují jako třešeň Inků, nebo goldenberries.
Na podzim se na rostlině objeví dekorativní lampionky, které ukrývají plody s vysokým obsahem vitamínu C. Zvláštností je, že kvete v noci. Plody jsou příjemné, ovocné chuti.
Kvalitní čokoláda obsahuje:
- esenciální nenasycené mastné kyseliny
- 20-30x více antioxidantů než zelený čaj
- významné množství hořčíku
Proč si dopřát kvalitní čokoládu:
- pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním
- zlepšuje náladu - zvyšuje hladinu serotoninu - hormonu štěstí - v mozku
- snižuje krevní tlak
- pomáhá chránit před mrtvicí
- zlepšuje bystrost a reakceschopnost mozku
- pomáhá při hubnutí
- pomáhá v boji proti zubnímu kazu - obsahuje účinné antibakteriální látky
- snižuje riziko rakoviny - zvyšuje hladinu flavonoidů v krvi, které chrání buňky před poškozením volnými radikály
Jak poznat kvalitní čokoládu:
- neobsahuje jiný tuk, než kakové máslo
- čím více kakové sušiny, tím je chuť výraznější - více hořká
- neobsahuje umělé přísady
- má hedvábný lesklý povrch
- má ostrý lom
- její konzumace je vynikajícím chuťovým zážitkem