Krém z balsamikového octu Bio 250 ml LaSelva
Krém z balsamikového octu Bio 250 ml LaSelva
Pravé tmavé vyzrálé aceto balsamico z italské Modeny je obsaženo v této krémovité kulinářské specialitě. Krémovitá konzistence, nasládlá kořenitá chuť. Ideální k dochucení zeleniny, ovoce a nejrůznějších jídel a omáček. Více
Značka: LaSelvaKód produktu: 2059Doprava a platba
9.05 €
Pravé tmavé vyzrálé aceto balsamico z italské Modeny je obsaženo v této krémovité kulinářské specialitě. Krémovitá konzistence, nasládlá kořenitá chuť. Ideální k dochucení zeleniny, ovoce a nejrůznějších jídel a omáček. Více
Značka: LaSelvaKód produktu: 2059Doprava a platba
Balsamikový krémový ocet Bio 250 ml LaSelva - Crema con Aceto Balsamico di Modena IGP
Kulinářská speciality z tradiční oblasti italské Modeny. V bio kvalitě.
Nedostižný ve studené kuchyni a unikátní doplněk teplých i sladkých pokrmů. Několik kapek sladkokyselé sametové chuti z vašich specialit udělá neopakovatelný gurmánský zážitek.
Vyrábí se z vinného moštu hroznů Trebbiano. Zraje několik let v dřevěných sudech, čímž se objem koncentruje (z 10l moštu se získá cca 1-2l balsamica) a získává svoji typickou kořeněnou chuť. Během zrání se mění materiál i objem dřevěných soudků do nichž se balsamico přetáčí.
Aceto Balsamico je přírodní surovinou s proměnlivou chutí, nelze jej přesně dávkovat, proto hned v počátku ochutnáme pár kapek, které napoví vyváženost mezi sladkou oblastí a zřetelnou kyselostí chuti. Přidává se opatrně a uváženě.
Označení Aceto balsamico tradizionale di Modena či Aceto balsamico tradizionale di Reggio Emilia neboli tradiční balzámový ocet z Modeny mohou na svých etiketách mít pouze výrobky, jež splňují přísná kritéria tradičních výrobních postupů. Je chráněno italským i unijním zákonem.