Kuzu v prášku oceníte zejména kvůli tomu, že je připraveno k rychlému použití a nemusíte rozbíjet malé hrudky. Kuzu je tradiční japonský produkt. Pro velký obsah kvalitního škrobu se kuzu používá hlavně jako zahušťovadlo. Kuzu se získává z kořene rostliny Pueraria lobata – vinný keř, který původem pochází z Japonska. Použijte do polévek, omáček a pudinků, jimž dodává unikátní hladkou konzistenci.
Na jeden šálek tekutiny asi 1–2 lžičky kuzu prášek, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte při mírné teplotě dokud nezprůhlední.
Japonsko
100% kuzu, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g: Kalorická hodnota/energie: 1432 kJ/342 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 83,8 g. Tuky: 0,5 g. Vláknina: 0,0 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.):