Využitím páry při výrobě instantní polenty je zajištěn nejšetrnější způsob přípravy, jaký existuje. Instantní polenta si tak zachovává většinu důležitých látek, pravou kukuřičnou chuť a vůni.
Polenta patří mezi nejrozšířenější pokrmy na Balkáně, v Rumunsku a severní Itálii, kde se řadí mezi vyhlášené kulinářské lahůdky.
Návod k přípravě: Do 1,5 l vroucí vody vmíchejte obsah balení, 1 lžičku soli a 2 lžíce olivového oleje. Za stálého míchání vařte 1 minutu.
Země původu:
tepelně upravená kukuřičná krupice*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 673 kJ/385 kcal; tuky: 4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 70 g; cukry: 74 g; vláknina: 11 g; bílkoviny: 15 g; sůl: 0,015 g