Quinoa - Matka zrn

Quinoa - Matka zrn

Tak jako inkové v dávných dobách považovali zrna Quinoi za posvátná, tak i my dnes si nacházíme cestu zpět k moudrosti našich předků a opět objevujeme výjimečnou rostlinu.Quinoa_2

Merlík chilský, jak se česky tato rostlina nazývá, produkuje semena, jež mají značnou výživovou hodnotu a několik skvělých předností, pro něž je dobré zařadit je do jídelníčku.


Tofu

Tofu

Co je tofu?

Tofu má svůj původ v Číně, kde se vyrábí více než 2000 let a odkud se jeho výroba rozšířila do dalších asijských zemí. V Evropě se tofu dostalo více do povědomí až ve 20. století.


Seitan - domácí výroba

Seitan - domácí výroba

Co je seitan?

Seitan je pokrm zhotovený z pšeničné bílkoviny. Jedná se vlastně o téměř čistý lepek (angl. gluten) izolovaný z mouky vymýváním škrobu a následně tepelně zpracovaný.

Využití seitanu.

Seitan je svojí strukturou i vzhledem podobný masu a jeho využití v kuchyni je také obdobné.  Vzhledem k nevýrazné neutrální chuti samotného seitanu, ale přitom dobré schopnosti absorbovat chuť zvenčí, je jeho využití velmi široké. Seitan lze marinovat, grilovat, smažit, péct, dusit se zeleninou, používat do směsí a nádivek. Fantazii se meze nekladou. 


Obalování v Hrašce

Obalování v Hrašce

Směs na obalování Hraška je unikátní český výrobek na čistě rostlinné bázi, bez jakýchkoli přídavných látek. Název odkazuje k tomu, že hlavní složkou této delikatesy je hrách. Dále pak obsahuje směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl, směs koření a chilli.