černá sůl
Produkty
Články
Quinoa - Matka zrn
Tak jako inkové v dávných dobách považovali zrna Quinoi za posvátná, tak i my dnes si nacházíme cestu zpět k moudrosti našich předků a opět objevujeme výjimečnou rostlinu.Quinoa_2
Merlík chilský, jak se česky tato rostlina nazývá, produkuje semena, jež mají značnou výživovou hodnotu a několik skvělých předností, pro něž je dobré zařadit je do jídelníčku.
Tofu
Co je tofu?
Tofu má svůj původ v Číně, kde se vyrábí více než 2000 let a odkud se jeho výroba rozšířila do dalších asijských zemí. V Evropě se tofu dostalo více do povědomí až ve 20. století.
Seitan - domácí výroba
Co je seitan?
Seitan je pokrm zhotovený z pšeničné bílkoviny. Jedná se vlastně o téměř čistý lepek (angl. gluten) izolovaný z mouky vymýváním škrobu a následně tepelně zpracovaný.
Využití seitanu.
Seitan je svojí strukturou i vzhledem podobný masu a jeho využití v kuchyni je také obdobné. Vzhledem k nevýrazné neutrální chuti samotného seitanu, ale přitom dobré schopnosti absorbovat chuť zvenčí, je jeho využití velmi široké. Seitan lze marinovat, grilovat, smažit, péct, dusit se zeleninou, používat do směsí a nádivek. Fantazii se meze nekladou.
Obalování v Hrašce
Směs na obalování Hraška je unikátní český výrobek na čistě rostlinné bázi, bez jakýchkoli přídavných látek. Název odkazuje k tomu, že hlavní složkou této delikatesy je hrách. Dále pak obsahuje směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl, směs koření a chilli.